2 Ocak 2010 Cumartesi

Şeytan Namaza Kaldırdı!


Namazın Dinimizdeki yeri ve önemi çok büyüktür.Namaz Dînin Direği, Îmânın Nûru,Mü'minlerin Mi'râcıdır.
Allahü teâlânın hoşnut olduğu bütün amellerin en faziletlisİ Namazdır.Namaz kılmayanın kalbi kararır.Namaz kılmak,bizim hiç bir işimizi aksatmaz. Hatta namaz kıldığımız zaman huzur bulup, işimizi,gücümüzü daha canla başla yapmaya gayret ediyoruz. Namazını kılan,kişi kul hakkından, haramdan korkar, vazifesini ihmal etmez.Rabbim hakkıyla,hakiki kılanlardan eylesin.Bir namaz kaçırdı diye bu kadar perişan olanlardan eylesin Rabbim, cümlemizi inşaAllah.

Şeytan Namaza Kaldırdı!

Bayezid-i Bistami Allah aşkında o kadar ileri ve ibadette o derece yüksekti ki,namaz kılarken Allah korkusundan göğüs kemikleri gıcırdar,yanında bulunanlar bunu duyardı.

Bayezid-i Bistami,bir gece çok uykusuz ve yorgundu.Bu yüzden uykusu çok ağırlaşmış,sabah namazına uyanamamıştı.Namazını kaza edip ağlayıp inledi,sel gibi göz yaşı döktü.O kadar çok tövbe istiğfar etti ki,üzüntü ve acıdan yanan kalbini sevince boğacak şöyle bir ses işitti:

-Ey Bayezid,bu günahını affettim.Pişmanlık ve ağlamanada,yetmiş bin namaz sevabı ihsan ettim.

Aradan birkaç ay geçtikden sonra yine uykusu bastırdı.Şeytan gelip,Bayezid-i Bistami'nin mübarek ayağından tutarak uyandırdı:

Kalk namazın geçmek üzere,dedi.Bayezid-i Bistami karşısında şeytanı görümce şaşırdı:

-Ey mel'un! Sen hiç böyle yapmazdın.Herkesin namazının geçikmesini,kazaya kalmasını isterdin.Şimdi nasıl olduda beni uyandırdın?

Şeytan şu cevabı verdi:

-Birkaç ay önce sabah namazını kaçırdığında,pişmanlığın ve üzüntün sebebiyle çok ağlayıp inlediğin için affedilmiş,ayrıca yetmiş bin namaz sevabı almıştın.Bugün okadar sevaba kavuşmayasın diye seni uyandırdım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder