5 Kasım 2009 Perşembe

Nefsi terbiye etmek

Nefsi terbiye etmek için birinci plânda ölümü çok anmak ve çöl yolculuğuna çıkacak olan bir insanın bu tehlikeli yolculuktan başka bir şey düşünmediği gibi düşünmek lâzımdır.
Şu kadar var ki lütuf ancak ALLAH-u Teâlâ'dan gelir. Kişi helâl lokma yemeye dikkat ederse, ihlâs ile ibadetlerine devam ederse, nefsinin arzu ettiği şeyi yapmayıp, arzu etmediği şeyi tercih ederse, merdivenden yukarıya çıkmaya başlar.
Tarikat merdivenlerine bu üç şeyle çıkılır. Bütün bunlar ilâhî lütuftur, O verecek ki sen yürüyeceksin. Merdivene basa basa çıkarsın. Ruh ve nefis iki ordu gibidir, devamlı harp halindedirler. Hangi taraf ne kadar alırsa orası onundur.
Hepsini alırsa işgal eder, diğerini esir alır. Ruh iyiliğe meyyaldir, nefis kötülüğe meyyaldir. Hangisi beslenirse o iktidara geçer.
İşimiz rızâ olsun, nefsimiz değil, ruhumuz doysun.

1 yorum:

  1. SA.Canım,daların için RABBİMrazı olsun..bizler yeterince kulluk edbilirsek ne mutlu ALLAH(cc)nefsimizle,mucadele etmeyi nasip etsin"YARABBİ,ben pişmanım"her an zikretmemiz gerek anlıyarak yaşamak nasip olsun amin,hayırlı cumalar.A.E.O

    YanıtlaSil