24 Kasım 2009 Salı

Salavat-ı Şerifeler

Ebû Sâid-i Hudrî'den:

Bir gün Rasûlullah (s.a.v.) Mescid'e girdiğinde Ensar'dan Ebû Ümâme (r.a.) gördü ve:
-Yâ Ebâ Ümâme! Bana ne oluyor ki, seni namaz vakitlerinin dışında Mescid'de göremiyorum? buyurdu.
Ebû Ümâme hazretleri:
-Yâ Rasulullah! Borç ve üzüntüler beni sardı, dedi.
Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v.):
-Sana bir kelâm öğreteyim mi ki, onu söylediğinde Allahü Teâlâ üzüntünü gidersin ve seni borçlardan kurtarsın?Ebû Ümâme hazretleri:
-Evet Yâ Rasûlullah! dedi.
Rasulullah efendimiz:
-Sabaha çıktığın ve akşama erdiğinde şu duâyı oku buyurdu.
Ebû Ümâme hazretleri:
"Buna devam ettim, üzüntüden ve borçtan kurtuldum" demiştir. (Sünen-i Ebû Davud, Tıbb-ı Nebevî S.154-155)Bu duâ yukarıdaki salavâtta mevcuttur.


Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim. E'ûzü billâhi mine'l-hemmi ve'l-hüzni, ve mine'l-cübüni, ve'l-buhli, ve mine'l-a'czi ve'l-keseli vemin galebetid-deyni ve kahrir-ricâl.



Allâhumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ ê'li Muhammedin. Ve tayyib erzâkanâ ve hassin ahlâkanâ.
Yâ Rabbî, Efendimiz Hz. Muhammed ve âli üzerine salât ve selâm et!
Rızkımızı iyi, ahlâkımızı güzel kıl!



Salavat-ı şerife

İnnellahe ve melaiketehü yusallune alennebiyyi yaeyyuhellezine amenu sallu aleyhi ve sellimu teslimen. Lebbeykellahümme rabbi ve sa'deyke salavatulahib berrir rahimi. Vel melaiketil mukarrebine ven nebiyine vessıddıkıyne veşşühedai vessalhine. Vema sebbaha leke min şey'in ya rabbel alemine. Alâ seyidina Muhammed ibni Abdullahi hatemin nebiyyine. Ve seyyidil mürseline ve imamil müttekıyne ve resuli rabbil alemineş şahidil beşiriddai ileyke biiznikes siracil müniri aleyhis selam.


Salavat-ı şerife

Allahümme ec'al salavatike ve berakatike ve rahmetike alâ seyyidil mürseline ve imamil müttekıyne ve hatemin nebiyyine Muhammedin abdike ve resulike imamil hayri ve kaadil hayri ve resulin rahmeti. Allahümmeb'ashü mekamen mahmuden yağbituhü fihil evvelune vel ahirune. Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ ali Muhammedin kema salleyte alâ İbrahime inneke hamidün mecid. Allahümme barik alâ Muhammedin ve alâ ali Muhammedin kema barekte alâ İbrahime inneke hamidün mecid.



Salavat-ı şerife

Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ alihi ve ashabihi ve evladihi ve ezvacihi ve zürriyetihi ve ehli beytihi ve asharihi ve ansarihi ve eşyaihi ve muhibbihi ve ümmetihi ve aleyna maahüm ecmaine ya erhamer rahim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder