1 Kasım 2009 Pazar

Ey her seyin var edicisi,

Ey her seyin var edicisi, ey her varin, her varligin yegane sahibi!
Dilimizdeki dügümü çöz. Gögsümüzdeki SIKINTIYI gider. Bizi imanin esenlik bagislayan yurdundan ayirma. Bizi salihlerden kil. Bizi iyiligin, erdemin, güzelligin ve direnisin isiltilariyla donat. Bizi isiksiz, aziksiz birakma. Elimizi kötülükten, dilimizi kirden, dimagimizi kötürümlesmekten, inancimizi küfürden uzak tut. Üzerimize sabir yagdir ayaklarimizi kavi kil ave bize dayanma gücü ver.

Ey adasi, ortagi olmayan Yüce Allah!

Zamanin kirli ve bogucu örtüsünü üzerimizden atacak bilgi, bilinç ve hikmetle donat bizi. Sabirla, çabayla, onurlu bir imeceyle kovdugumuz zindanlarda tutsak kilma. Aciyi dönüstüren bir bilgelikle, gönülleri yumusatan bir merhametle, güzel yasamayi örneklendiren bir taniklikla yogur bizi. Bizi tut. Bizi birakma. Bize kaldiramayacagimiz bir yük yükleme. Basimizi dik tutmak için güçlü kil bizi. Kalbimizi kötülüge döndürme. Bizi dönenlerden, döneklerden uzaklastir. Bizi kitabin yolundan ayirma. Ellerimizi birakma. Sereflice yasama ve ayakta kilma zindeligini eksik etme bizden. Bizleri eksiltme, zelil kilma. Bizi sev. Bizi sevgiyle büyüt. Ve canimizi müslümanlar olarak al!

Ey mazlumlarin, müstez’aflarin Rabbi!

Bizi zulmün, zorbaligin oyuncagi yapma. Ayaklarimizi, adimlarimizi, aklimizi nebilerin, öncülerin, muvahhidlerin yolundan ayirma. Bizi fildisi kulelerine kapananlardan, kendine ve hayata yabancilasanlardan uzak tut. Ve bizi kuytularda korku ve utançla titresenlerden, ücra köselerde saklananlardan eyleme. Sana inanarak ve senin ayetlerine tutunarak arinip aydinlanan yüreklerimizi korkunun esiri kilma. Safimizi, suyumuzu, soframizi alçaklarin, kalleslerin, satilmislarin pisliginden uzak tut. Bizi yücelt. Saflarimizi sIklastir. Hidayeti ve felahi çogaltmak için bizi diri tut, bizi bereketlendir!

Ey günleri aramizda dönüp dolastiran ve kalpleri evirip çeviren!

Ey Rahman! Ey Rahim!

Bize muttaki ve iffetli esler, göz aydinligi çocuklar nasip et. Hikmeti ve adaleti aramizda mukim kilmayi, onlarla donanmayi ögret. Bizi taniklardan, bizi gelecegini kuran ve kurtaranlardan kil. Yolumuzu: karanliklardan, umutsuzluklardan ayir. Salihlerle yoldas, muhsinlerle arkadas olacak bir basiret ve ferasete kavustur bizi!

Ey din gününün yegane sahibi!

Bize aci. Bize merhamet et. Bizi bagisla. Yasadigimiz bu hayati ahirette suratimiza çarpma. Yolumuzu isit. Bilincimizi arindir. Bizi biriktir: bize yasama ve direnme gücü ver. Bizi yüce bir dogruluk dilinin münadileri kil. Bizi dininle sereflendir ve özgürlestir. Bizi adanmislarin arasina kat. Günlerimizi Islam’in izzeti ve zaferiyle kusat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder